Elérhetőségek

A Főigazgatóság nem azonos a Székhely Intézménnyel így kérjük, amennyiben a Megyei Szakértői Bizottságokat keresi, azok elérhetőségeit használja! Köszönjük!Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Megyei bizottság
Székhely Intézmény

2700, Cegléd, Buzogány utca 23.

Telefon: 30/323-3857 - hívható hétfőtől csütörtökig 13:30-15:30-ig

E-mail: pmpsz.szekhely.cegled@gmail.com

 

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Megyei bizottság
Budapesti Tagintézmény

1077, Budapest, Dohány utca 54.

Telefon: 30/323-31-31

E-mail: pmpsz.budapest@gmail.com

 

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Főigazgatóság

2700 Cegléd, Malom tér 3.

Levelezési cím: 2700, Cegléd, Buzogány utca 23.

Telefonszámok (NEM MEGYEI SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG TELEFONSZÁMOK!):

Titkárság:

30/321-3615

Gazdasági munkacsoport:

30/321-67-30

30/321-58-29

HR:

30/321-39-98

30/321-43-95

30/321-48-34

30/321-51-88

E-mail: pmpedd.szakszol@gmail.com

Dabas

Elérhetőség


Tagintézmény igazgató: Újvári Erzsébet gyógypedagógus
Tagintézmény igazgató helyettes: Csillikné Nagy Zsuzsanna gyógypedagógus

Szakszolgálati titkár: Schanbergné Rácz Katalin
Ügyviteli munkatárs: Nagyné Horváth Erzsébet

Cím:2370, Dabas, Szent István út 35.
Telefon: 30/327-82-51
E-mail: pmpsz.dabas@gmail.com

Ügyviteli nyitvatartás: H.-P.: 08:00-16:00
A rendelési idő ettől eltérhet, ezt kérjük a tagintézménnyel egyeztetni!
Ellátási körzetünk:
Bugyi, Dabas, Hernád, Inárcs, Kakucs, Örkény, Pusztavacs, Tatárszentgyörgy, Táborfalva, Újhartyán, Újlengyel


A jelentkezés módja lehet telefonon, emailben, levélben: jelentkezési lapon, szakértői vizsgálat esetén szakértői vizsgálati kérelem kitöltésével. Jelentkezhet a szülő, a gyermeket nevelő oktatási intézmény.
Szolgáltatásaink ingyenesek
 
Tevékenységeink

Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás
A gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás feladata a komplex koragyermekkori intervenció és prevenció: az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően a gyermek fejlődésének elősegítése, a család kompetenciáinak erősítése, a gyermek és a család társadalmi inklúziójának támogatása.
A korai fejlesztés és gondozás tevékenységei a komplex gyógypedagógiai fejlesztés, tanácsadás, a társas, a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a pszichológiai segítségnyújtás.

Szakértői bizottsági tevékenység
Tagintézményünk a harmadik életévét betöltött gyermek, tanuló teljes körű pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai vizsgálatát végzi. A vizsgálatok alapján a jogszabálynak megfelelően szakértői véleményeket készítünk, melyben a beilleszkedési, a tanulási, a magatartási nehézség megállapítására vagy kizárására, az iskolába lépéshez szükséges fejlettségre, valamint további vizsgálatok végzésére vonatkozóan teszünk megállapításokat. A kapcsolódó felülvizsgálatok elvégzése is a feladataink közé tartozik. Ha megítélésünk szerint a gyermeknél a sajátos nevelési igény valószínűsíthető, a gyermek további vizsgálatát javasoljuk a megyei/országos szakértői bizottságnál.

Nevelési tanácsadás
Tagintézményünk pszichológiai, gyógypedagógiai, pedagógiai tanácsadást biztosít, és konzultációs lehetőséget nyújt a gyermekek, a tanulók szülei, pedagógusai részére.
A beilleszkedési, magatartási, pszichés, tanulási, részképességbeli problémák esetén pedagógiai, pszichológiai támogatást nyújtunk:pedagógiai, gyógypedagógiai fejlesztés, mozgásfejlesztés, terápiás gondozás nyújtása.

Logopédiai ellátás
A logopédiai ellátás keretében elvégezzük az óvodai nevelésben részt vevő ötödik életévüket betöltött gyermekek beszéd- és nyelvi fejlettségének alapvizsgálatát, szűrését, és ennek eredménye alapján szerveződik meg a logopédiai ellátás, szükség szerint a gyermek további pedagógiai, pszichológiai, orvosi vizsgálatának kezdeményezése. A logopédiai ellátás elsősorban a járás nevelési-oktatási intézményeiben történik a szakember ellátottság függvényében, de ambulánsan a tagintézményben is elérhető.

Konduktív pedagógiai ellátás
A konduktív pedagógiai ellátás feladata a központi idegrendszeri sérültek konduktív nevelése, fejlesztése és gondozása. A konduktív pedagógiai ellátás az óvodai neveléshez, iskolai neveléshez és oktatáshoz kapcsolódóan, vagy egyéni fejlesztő foglalkozás keretében nyújtható. A fejlesztő foglalkozás a szakértői bizottság szakértői véleményében meghatározottak szerint lehet egyéni vagy csoportos foglalkozás. A konduktív pedagógiai ellátás feladatainak megvalósításában a szülő közreműködhet. A konduktív pedagógiai ellátás a tanév rendjéhez igazodik, és év közben is megkezdhető.
Gyógytestnevelés
Az iskolaorvos, ill. szakorvos által kiszűrt, mozgásszervi - és belgyógyászati betegségben szenvedő gyerekek állapotának aktív testgyakorlatokkal történő javítása.

Iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás
Az iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás feladata a pedagógiai szakszolgálati intézményben a nevelési-oktatási intézményekben dolgozó pszichológusok munkájának összefogása és segítése, melyet az iskola- és óvodapszichológus feladatok koordinátora lát el.

Kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása keretében az intézményünk az alábbi szolgáltatásokat tudja nyújtani: korai tehetség-felismerés, tehetségazonosítás, a tehetséges gyermek személyiségfejlődésének támogatása. Tanácsadás, támogatás a szülőnek, konzultáció és információ nyújtás a pedagógusok részére. Speciális tehetségprogramban való részvételre javaslat adása, tehetségfejlesztő műhelyek vezetői számára konzultációs lehetőség biztosítása. Pályatanácsadás tehetségeseknek, segítés az iskola választásban. Kettős különlegességű gyermek esetén tanácsadás és ellátás.

 Munkatársaink:


Balogh-Csúcs Zita pszichológus
Csillikné Nagy Zsuzsanna oligofrén és tiflo szakos gyógypedagógus, szakvizsgázott fejlesztő-differenciáló pedagógus
Farkas Gabriella fejlesztő pedagógus, szakvizsgázott tehetségfejlesztő szakértő, tanító, szakvizsgázott tanügy igazgatási szakértő, neveléstudomány szakos bölcsész
Kovács Sándor klinikai szakpszichológus, integratív terapeuta, matematika- fizika- informatika szakos tanár
Lengyel Piroska Noémi gyógypedagógus, tanító
Magyar Csilla: gyógypedagógiai asszisztens
Némethné Pöltl Annamária konduktor, tanító, TSMT terapeuta
Szamosi Tímea logopédus, gyógypedagógus
Tóth Eszter szomato szakos gyógypedagógus, okleveles gyógypedagógus, tanár és terapeuta
Ujvári Erzsébet szakvizsgázott gyógypedagógus, szomato és oligofrén szakos gyógypedagógus, korai fejlesztő, DSGM terapeuta, közoktatás vezető
Weisz Ildikó logopédus, gyógypedagógus

 

A kis létszám miatt szakembereink mindegyike több szakfeladaton dolgozik.

Tanácsadást, terápiás ellátást kevés gyereknek, családnak tudunk felajánlani. Munkatársaink –és remélhetően leendő munkatársaink- sokféle képzettséggel rendelkeznek (pl. diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia prevenciós tanfolyamok, TSMT, Ayres- terápia, Sindelar végzettség, Dévény- féle kezelés, tehetség-gondozás, autogén tréning, kézműves technikák), ezek beépítése a nevelési tanácsadás eszköztárába létszámunk növekedésével lehetséges.Számláló
Ma
Összesen: 33
Egyedi: 21

Legtöbb
Összesen: 222825
Egyedi: 110500

Oldal ...
Összesen: 300508
Egyedi: 121652
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]