Elérhetőségek

A járványügyi vészhelyzet kapcsán tájékoztatások, információk a DOKUMENTUMOK menüpontban találhatóak!A Főigazgatóság nem azonos a Székhely Intézménnyel így kérjük, amennyiben a Megyei Szakértői Bizottságokat keresi, azok elérhetőségeit használja! Köszönjük!Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Főigazgatóság

2700 Cegléd, Malom tér 3.

Levelezési cím: 2700, Cegléd, Ady Endre utca 3-5.

Telefonszámok (NEM MEGYEI SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG TELEFONSZÁMOK!):

Titkárság:

30/321-3615

Gazdasági munkacsoport:

30/321-67-30

30/321-58-29

HR:

30/321-39-98

30/321-43-95

30/321-48-34

30/321-51-88

E-mail: pmpsz.titkarsag@pestmszaksz.hu

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Megyei bizottság
Székhely Intézmény

2700, Cegléd, Ady Endre utca 3-5.

Telefon: 30/323-3857 - hívható hétfőtől csütörtökig 13:30-15:30-ig

E-mail: pmpsz.szekhely.cegled@gmail.com

 

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Megyei bizottság
Budapesti Tagintézmény

1077, Budapest, Dohány utca 54.

Telefon: 30/323-31-31 hívható hétfő: 8-10, kedd: 8-10, szerda:13:30-15:30, csütörtök: 8-10

E-mail: pmpsz.budapest@pestmszaksz.hu

 

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Megyei bizottság
Budapesti Városligeti fasori Tagintézmény

1068, Budapest, Városligeti fasor 40.

Telefon: 30/321-76-56 hívható hétfő, szerda: 13:30-15:30-ig
kedd, csütörtök: 9:00-11:00-ig

E-mail: pmpsz.varosliget@pestmszaksz.hu

 
Dabas

Elérhetőség


Tagintézmény igazgató: Ujvári Erzsébet gyógypedagógus
Tagintézmény igazgató helyettes: Csillikné Nagy Zsuzsanna gyógypedagógus

Szakszolgálati titkár: Schanbergné Rácz Katalin
Ügyviteli munkatárs: Nagyné Horváth Erzsébet

Cím:2370, Dabas, Szent István út 35.
Telefon: 30/327-82-51
E-mail: pmpsz.dabas@pestmszaksz.hu

Ügyviteli nyitvatartás: H.-P.: 08:00-16:00
A rendelési idő ettől eltérhet, ezt kérjük a tagintézménnyel egyeztetni!
Ellátási körzetünk:
Bugyi, Dabas, Hernád, Inárcs, Kakucs, Örkény, Pusztavacs, Tatárszentgyörgy, Táborfalva, Újhartyán, Újlengyel


A jelentkezés módja lehet telefonon, emailben, levélben: jelentkezési lapon, szakértői vizsgálat esetén szakértői vizsgálati kérelem kitöltésével. Jelentkezhet a szülő, a gyermeket nevelő oktatási intézmény.
Szolgáltatásaink ingyenesek
 
Tevékenységeink

Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás
A gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás feladata a komplex koragyermekkori intervenció és prevenció: az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően a gyermek fejlődésének elősegítése, a család kompetenciáinak erősítése, a gyermek és a család társadalmi inklúziójának támogatása.
A korai fejlesztés és gondozás tevékenységei a komplex gyógypedagógiai fejlesztés, tanácsadás, a társas, a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a pszichológiai segítségnyújtás.

Szakértői bizottsági tevékenység
Tagintézményünk a harmadik életévét betöltött gyermek, tanuló teljes körű pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai vizsgálatát végzi. A vizsgálatok alapján a jogszabálynak megfelelően szakértői véleményeket készítünk, melyben a beilleszkedési, a tanulási, a magatartási nehézség megállapítására vagy kizárására, az iskolába lépéshez szükséges fejlettségre, valamint további vizsgálatok végzésére vonatkozóan teszünk megállapításokat. A kapcsolódó felülvizsgálatok elvégzése is a feladataink közé tartozik. Ha megítélésünk szerint a gyermeknél a sajátos nevelési igény valószínűsíthető, a gyermek további vizsgálatát javasoljuk a megyei/országos szakértői bizottságnál.

Nevelési tanácsadás
Tagintézményünk pszichológiai, gyógypedagógiai, pedagógiai tanácsadást biztosít, és konzultációs lehetőséget nyújt a gyermekek, a tanulók szülei, pedagógusai részére.
A beilleszkedési, magatartási, pszichés, tanulási, részképességbeli problémák esetén pedagógiai, pszichológiai támogatást nyújtunk:pedagógiai, gyógypedagógiai fejlesztés, mozgásfejlesztés, terápiás gondozás nyújtása.

Logopédiai ellátás
A logopédiai ellátás keretében elvégezzük az óvodai nevelésben részt vevő ötödik életévüket betöltött gyermekek beszéd- és nyelvi fejlettségének alapvizsgálatát, szűrését, és ennek eredménye alapján szerveződik meg a logopédiai ellátás, szükség szerint a gyermek további pedagógiai, pszichológiai, orvosi vizsgálatának kezdeményezése. A logopédiai ellátás elsősorban a járás nevelési-oktatási intézményeiben történik a szakember ellátottság függvényében, de ambulánsan a tagintézményben is elérhető.

Konduktív pedagógiai ellátás
A konduktív pedagógiai ellátás feladata a központi idegrendszeri sérültek konduktív nevelése, fejlesztése és gondozása. A konduktív pedagógiai ellátás az óvodai neveléshez, iskolai neveléshez és oktatáshoz kapcsolódóan, vagy egyéni fejlesztő foglalkozás keretében nyújtható. A fejlesztő foglalkozás a szakértői bizottság szakértői véleményében meghatározottak szerint lehet egyéni vagy csoportos foglalkozás. A konduktív pedagógiai ellátás feladatainak megvalósításában a szülő közreműködhet. A konduktív pedagógiai ellátás a tanév rendjéhez igazodik, és év közben is megkezdhető.
Gyógytestnevelés
Az iskolaorvos, ill. szakorvos által kiszűrt, mozgásszervi - és belgyógyászati betegségben szenvedő gyerekek állapotának aktív testgyakorlatokkal történő javítása.

Gyógytestnevelés
Az iskolaorvos, ill. szakorvos által kiszűrt, mozgásszervi- és belgyógyászati betegségben szenvedő gyerekek állapotának aktív testgyakorlatokkal történő javítása.

Iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás koordinációja
Az iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás feladata a pedagógiai szakszolgálati intézményben a nevelési-oktatási intézményekben dolgozó pszichológusok munkájának összefogása és segítése, melyet az iskola- és óvodapszichológus feladatok koordinátora lát el.

Kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása keretében az intézményünk az alábbi szolgáltatásokat tudja nyújtani: korai tehetség-felismerés, tehetségazonosítás, a tehetséges gyermek személyiségfejlődésének támogatása. Tanácsadás, támogatás a szülőnek, konzultáció és információ nyújtás a pedagógusok részére. Speciális tehetségprogramban való részvételre javaslat adása, tehetségfejlesztő műhelyek vezetői számára konzultációs lehetőség biztosítása. Pályatanácsadás tehetségeseknek, segítés az iskola választásban. Kettős különlegességű gyermek esetén tanácsadás és ellátás.

 Munkatársaink:


Balogh-Csúcs Zita pszichológus
Csillikné Nagy Zsuzsanna oligofrénpedagógia és tiflopedagógia szakos gyógypedagógus, szakvizsgázott fejlesztő-differenciáló pedagógus
Eseková Erika pszichológus
Farkas Gabriella fejlesztő pedagógus, szakvizsgázott tehetségfejlesztő szakértő, tanító, szakvizsgázott tanügy igazgatási szakértő, neveléstudomány szakos bölcsész,mesterpedagógus
Lengyel Piroska Noémi gyógypedagógus, tanító
Magyar Csilla: gyógypedagógiai asszisztens
Miskó Nóra pszichológus
Némethné Pöltl Annamária konduktor, tanító, TSMT terapeuta
Szamosi Tímea logopédus, gyógypedagógus
Tóth Eszter szomatopedagógia szakos gyógypedagógus, okleveles gyógypedagógus, tanár és terapeuta
Ujvári Erzsébet szakvizsgázott gyógypedagógus, szomatopedagógia és oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógus, korai fejlesztő, DSGM terapeuta, közoktatás vezető
Weisz Ildikó logopédus, gyógypedagógus

 

A kis létszám miatt szakembereink mindegyike több szakfeladaton dolgozik.

Tanácsadást, terápiás ellátást kevés gyereknek, családnak tudunk felajánlani. Munkatársaink –és remélhetően leendő munkatársaink- sokféle képzettséggel rendelkeznek (pl. diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia prevenciós tanfolyamok, TSMT, Ayres- terápia, Sindelar végzettség, tehetség-gondozás, autogén tréning, kézműves technikák), ezek beépítése a nevelési tanácsadás eszköztárába létszámunk növekedésével lehetséges.Számláló
Ma
Összesen: 375
Egyedi: 188

Legtöbb
Összesen: 569444
Egyedi: 279191

Oldal ...
Összesen: 652393
Egyedi: 292871
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.
Theme by Fizi
Copyright (c) 2015 Lengyel Balázs , Kapcsolat felvétel

e107.v4 theme by jalist